Rețete si inspirație în bucătărie
Mancare de mazare cu cartofi si suc de rosii
O reteta de post delicioasa, simpla, rapida si foarte usor de pregatit. Este perfecta atat pentru pranz, cat si pentru cina.
Pregatesc foarte des mancare de mazare, indiferent de anotimp, iar aceasta reteta nu lipseste niciodata din meniul de post
Reteta de mancare de mazare cu cartofi este pregatita cu ingrediente naturale, chiar daca am folosit mazare si suc de rosii conservate.
Reteta este ideala pentru zilele de post, dar poate fi si garnitura langa friptura sau adaugati carne gatita in prealabil.
Am folosit mazare la borcan si passata rustica de rosii de la Grande Natura. Le-am ales pentru ca sunt 100% naturale, fara conservanti sau aditivi.
Imi place mazarea pastrata in borcane de sticla, iar aceasta intruneste toate conditiile de calitate.
Nu am gasit boabe de mazare sparta sau cu pielite desprinse, asa ca acest lucru a fost primul lucru care m-a cucerit.
In al doilea rand are culoare frumoasa, asa cum nu prea am vazut la alte tipuri de conserve.
Chiar si dupa gatire a ramas intreaga, culoarea boabelor de mazare era la fel de proaspata si, cel mai important, a fost foarte gustoasa.
Passata rustica din rosii culese cu grija si prelucrate imediat este un produs gustos, catifelat si aromat.
Acestea au avut un rol esential pentru gustul foarte bun al retetei de mancare de mazare cu cartofi si suc de rosii.
Mazarea de la Grande Natura este hranitoare si aromata, iar passata rustica de rosii mi-a placut foarte mult, asa ca aceste conserve nu vor mai lipsi din camara mea.
Daca vreti puteti sa adaugati in aceasta reteta putin ardei gras rosu sau gogosar, o tija subtire de apio, iar daca nu tineti post puteti adauga friptura la gratar sau carne gatita la cuptor imediat dupa ce ati calit ceapa si morcovul.
In ceea ce priveste verdeturile am ales mararul, caci mi se pare ca se completeaza perfect. Dar, daca nu il iubiti, puteti sa ramaneti la clasicul patrunjel verde.
Ingrediente
- 830 g mazare la borcan de la Grande Natura
- 400 g cartofi
- 1 morcov mediu/mare mai subtire
- 1 ceapa rosie medie
- 60 ml ulei masline
- 250 ml supa legume sau apa
- 200 ml passata rustica de rosii de la Grande Natura
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 lingurita varfuita zahar
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura marar
Mod de preparare
Pentru inceput va las modul de prezentare in format video. Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Mi-am pregatit ingredientele la indemana, astfel incat toate etapele de pregatire sa mearga rapid.
Pentru inceput am curatat legumele. Am tocat ceapa marunt.
Am taiat morcovul in rondele subtirele, iar cartofii in bucati de marime medie.
Am turnat uleiul intr-o tigaie larga si adanca si l-am lasat sa se incinga. Am adaugat ceapa, am amestecat putin, apoi am pus rondelele de morcov.
Cand morcovul s-a inmuiat putin am adaugat cartofii bine scursi si uscati. Am presarat sare si boia dulce, am amestecat bine si am lasat cartofii in jur de 2 minute, cat sa fie putin patrunsi de uleiul incins si arome.
Am turnat supa calda si am pus capacul.
Am lasat sa se gateasca la foc mediu in jur de 5 minute, apoi am adaugat sucul de rosii, zaharul, boabele de piper si oregano.
Am lasat sa se gateasca pana cand cartofii au fost gatiti, dar erau inca fermi. In acest moment am scurs mazarea si am pus-o peste cartofi.
Am adaugat usturoiul dat prin presa. Am amestecat si am lasat mancarea pe foc pentru maxim 5 minute.
Sosul s-a ingrosat fara sa fie nevoie de faina. Am tocat mararul si l-am pus in mancare dupa ce am oprit focul.
Noi am mancat cu mare pofta mancarea de mazare cu cartofi in suc de rosii. Este foarte gustoasa!
Sper ca va place si voua si o veti incerca.
Reteta realizata cu sprijinul Diva in Bucatarie