Rețete si inspirație în bucătărie
Gogoși pufoase
Iubitori de gogosi avem? Cum le preferati? Eu am facut pentru toate gusturile.
Ingrediente
– 500 g faina
– 2 galbenusuri
– 350 ml lapte
– 50 gr unt topit
– un praf de sare
– coaja de la o lamaie
– 2 linguri zahar
– 20 gr drojdie proaspata
– o esenta vanilie
Mod de preparare
Intr-un castronel am frecat drojdia cu o lungura de zahar opna a devenit lichida. Am amestecat galbenusurile cu restul de zahar si raful de sare dupa care am adaugat si laptele caldut si am incorporat.
Intr-un bol incapator am cernut faina, am adaugat peste amestecul de galbenusuri, esenta de vanilie, coaja de lamaie si drojdia si am framantat timp de 10 minute. Dupa 10 minute am adaugat si untul topit si racit si am mai framantat inca 5 minute.
Am acoperit bolul cu folie de bucatarie si am lasat o ora la dospit. Dupa o ora am intins aluatul pe blatul de lucru pudrat cu faina si am intins o foaie de cca. 1 cm inaltime .
Cu ajutorul unui pahar am decupat gogosile pe care pe-am prajit in ulei incins. Aluatul care ramane in urma decuparii il framantam cateva secunde apoi intindem iar foaie si decupam gogosi.
Cu ajutorul unui poș si capatul ascutit am umplut o parte din gogosi cu magiun de mere, prune si piersica.
Reteta de la: @Meniul lui Prichindel