Rețete si inspirație în bucătărie
Toast cu pate de fasole și roșii proaspete
Sugestie mic dejun Grande Natura.
Vă promit, dacă veți încerca acest delicios pate cu siguranță îl veți repeta și ca să-l citez pe soț "una din mâncărurile mele preferate", iar Mămăruța "cmmmmm", în traducere liberă...buuuun.
Ingrediente
- fasole albă, eu am folosit la borcan Grande Natura, cca. 3 sferturi de borcan
- un morcov mic
- o ceapă
- 20 gr unt
- 3 căței usturoi
- o linguriță unt de caju (opțional, pentru cremozitate și textură)
- 1/4 linguriță paprika
- un vârf de cuțit chimion
- un vârf de cuțit cimbru uscat
- pătrunjel verde tocat
Mod de preparare
Într-un wok am pus la înăbușit în unt cu apă ceapa tocată mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mare. Când s-au înmuiat bine și ceapa a devenit translucidă, am adăugat fasolea boabe clătită în apă și scursă și 250 ml apă și am lăsat să clocotească 20 de minute.
După 20 de minute, am luat cu o paletă compoziția, lăsând să se scurgă zeama și am pus-o în blender. Am adăugat untul de caju, usturoiul, chimionul, cimbrul și paprika și am blenduit bine totul până am obținut o pastă cremoasă.
Am servit pe toast proaspăt cu roșii și pătrunjel proaspăt tocat.
Rețeta de la: @Meniul lui Prichindel